Опис до патенту на корисну модель № 41268 "Спосіб визначення густини сипких матеріалів" - Малюта, Сергій Іванович; Малюта, Сергей Иванович; Maliuta, Serhii (Державний департамент інтелектуальної власності, 2009)
Спосіб визначення густини сипких матеріалів, що включає вибір зразка, його зважування та визна-чення об'єму методом вимірювання різниці тисків P1 та Р2, з наступним діленням маси на об'єм, який відрізняється тим, що визначення тиску Р2 здійснюється приєднанням до посудини з герметичною кришкою додаткової герметичної посудини такого ж об'єму
Keywords: вимірювальна техніка; вимірювання густини сипких матеріалів; визначення густини зерна і насіння