Аналіз пневмосепараторів - Бурдін, В. М.; Колодій, Олександр Сергійович; Колодий, Александр Сергеевич; Kolodii, Oleksandr (ТДАТУ, 2018)
Проаналізувавши технологічні схеми сепараторів вітчизняних та іноземних вчених, було встановлено, що існуючі засоби механізації для сепарування насіння соняшнику мають ряд недоліків: складність налагодження, високу енергоємність, низьку якість поділу насіння по фракціям та недостатню чіткість роботи із насінням різної вологості.
Keywords: соняшник; повітряно-решітно-трієрні машини; технологічні схеми сепараторів; повітряні системи