Опис до патенту на корисну модель № 74137 "Пневморешітний сепаратор" - Михайлов, Євген Володимирович; Михайлов, Евгений Владимирович; Mykhailov, Yevhen; Білокопитов, О. О.; Mykhaylov, Yevhen (Державна служба інтелектуальної власності України, 2012)
Пневморешітний сепаратор містить завантажувальний пристрій, горизонтальне циліндричне решето із зовнішньою робочою поверхнею, пристрій виводу сходової фракції, встановлений спереду циліндричного решета перфорований лоток-інтенсифікатор та повітророзподільчий канал з діаметральним вентилятором. У повітророзподільчому каналі встановлена двосекційна середня стінка з шарнірно прикріпленою рухомою частиною, яка поділяє повітряний потік між жалюзійним повітророзподільником та лотком-інтенсифікатором
Keywords: пневморешітний сепаратор; завантажувальний пристрій; циліндричне решето; лоток-інтенсифікатор; повітророзподільчий канал; діаметральний вентилятор; повітророзподільник