Аналіз статистичних характеристик випадкової зміни ресурсних параметрів агрегату машин - Посвятенко, Е. К.; Сушко, Ольга Вікторівна; Сушко, Ольга Викторовна; Sushko, Olha (Київ: НТУ, 2012)
В роботі проаналізовані статистичні характеристики процесу зміни ресурсних параметрів та обґрунтовано уточнення математичної моделі з метою прогнозування остаточного ресурсу складових частин машин за результатами їх діагностування. Встановлено, що описання випадкового процесу зміни параметрів агрегатів машин є стаціонарним нормальним випадковим процесом, який з достатньою точністю та достовірністю відображає реальний процес зміни ресурсного параметру і може бути взятий за основу для прогнозування остаточного ресурсу складових частин машин за результатами їх діагностування.
Keywords: аналіз; випадкова зміна; ресурсні параметри; агрегат машин; математична модель; остаточний ресурс; діагностування