Комунікаційна стратегія ТДВ «Яготинський маслозавод» на ринку молока та молочних продуктів : кваліфікаційна робота магістра : спец. 075 Маркетинг ОПП «Маркетинг» - Михайлик, Денис (Запоріжжя: ТДАТУ, 2026)
Метою кваліфікаційної магістерської роботи є систематизація теоретикометодичних підходів до формування конкурентної стратегії та розробка практичних рекомендацій щодо підвищення конкурентоспроможності ПрАТ «Звенигородський сироробний комбінат» на ринку сиру України. Для досягнення поставленої мети у роботі вирішено такі завдання: узагальнити наявні теоретичні концепції та розширити понятійнокатегоріальний апарат у сфері конкурентних стратегій підприємства.; визначити фактори макросередовища підприємств на ринку сиру; проаналізувати вплив мікросередовища на діяльність сироробних підприємств; сформувати модель поведінки споживача ринку; провести оцінку стратегічний позицій досліджуваного підприємства; сформувати конкурентну стратегію розвитку підприємства; обґрунтувати та оцінити ефективність запропонованої стратегії. Методи проведення дослідження включають загальнонаукові методи (аналіз, синтез, індукція, дедукція, узагальнення), методи стратегічного аналізу, економіко-статистичні та фінансово-економічні методи, а також методи маркетингових досліджень. Основні результати дослідження полягають у визначенні ключових факторів конкурентоспроможності ПрАТ «Звенигородський сироробний комбінат», формуванні стратегічних альтернатив розвитку підприємства на ринку сиру та розробці практичних рекомендацій щодо підвищення ефективності його маркетингової діяльності в умовах високої конкуренції.
Keywords: конкурентна стратегія; маркетинг; конкурентоспроможність; ринок сиру; стратегічний аналіз; споживча поведінка