Обґрунтування технологічних і конструктивних параметрів ротаційного пилевідокремлювача кабін сільськогосподарських машин: автореферат дис. ... канд. техн. наук : 05.05.11 - Мазілін, Сергій Дмитрович; Мазилин, Сергей Дмитриевич; Mazilin, Serhii (My University, 2002)
Більшість сільгоспмашин пов’язані з роботами при виконанні яких виділяється велика кількість пилу. Так, при роботі зернозбирального комбайна пил підіймається з поверхні поля вверх вище рівня кабіни і створює стійку хмару, яка постійно його супроводжує. Разом з пилом підіймаються вверх також залишки пестицидів, гербіцидів, отрутохімікатів і мінеральних добрів. Ця пило-повітряна суміш попадає всередину кабіни, і негативно впливає на механізатора. Боротьба з запиленням повітря в кабінах сільгоспмашин здійснюється шляхом їх герметизації і оснащення систем вентиляції високоефективним пилевідокремлювачами.
Keywords: обезпилення повітря; ротаційний пилевідокремлювач