Динаміка окисних процесів при тривалому зберіганні яблук з використанням антиоксидантів - Сердюк, Марина Єгорівна; Сердюк, Марина Егоровна; Serdyuk, Maryna; Байбєрова, Світлана Сергіївна; Байберова, Светлана Сергеевна; Bayberova, Svitlana (My University, 2008)
Для забезпечення населення свіжими плодами протягом всього рокуі дуже важливо зберегти їх якість з мінімальними втратами біохімічних показників при зберіганні. В даний час у закордонній і вітчизняній практиці для тривалого зберігання плодів застосовується й апробується цілий комплекс хімічних сполук, що володіють антиоксидантними властивостями. З 1994 року такі дослідження виконуються і в нашому університеті.
Keywords: зберігання; антиоксиданти; яблуня сорт Айдаред; тривалість зберігання; вміст цукрози; дозрівання; плівкоутворювач; стиглість плодів; вміст титрованих кислот; обприскування