Техніко економічне обгрунтування застосування сонячних батарей - Зотов, Д. А. (Мелітополь: ТДАТУ, 2019)
Енергія сонця це - енергія від Сонця в формі радіації та світла яка за рахунок сонячних панелей може акумулюватися в електричну енергію. Енергія сонця це найголовніше джерело альтернативних джерел електроенергії так як саме вона дала початок усім іншим джерелам. Саме сонце так чи інакше посприяло для розвитку усіх джерел електроенергії (нафта, вугілля, газ) це все законсервована енергія сонця. На нашу планету кожен день приходить багата кількість сонячного світла потужність якого дорівнює 180000000 ГВТ. Якщо підрахувати потужність сонця то ми отримаємо що за добу від сонця приходить набагато більше тепла ніж людство отримало за останні 100 років від спалення (вугля та газу) це приблизно 1300 ГВТ
Keywords: енергія сонця; електрична енергія; альтернативні джерела електроенергетики