Основи розвитку агромеліоекосистем в сфері екологічно сталого землекористування - Прус, Юрій Олександрович; Прус, Юрий Александрович; Prus, Yurii (My University, 2018)
UK: Агроекосистеми можна розділити на такі типи: доіндустріальні агромеліоекосистеми, засновані на фізичний енергії людей і тварин; агроекосистеми, які базуються на додатковій енергії техніки та іншого обладнання з певною антропогенною дією на якість навколишнього середовища; інтенсивні агроекосистеми, які базуються на сукупності техногенної інтенсифікації в поєднанні з використанням високопродуктивних машин, високопродуктивних технологій, ефективної системи органо-мінерального удобрення, раціональної системи сівозмін та обробітку грунтів, спрямованих на підвищення продуктивності землі, родючості ґрунтів та поліпшення якості навколишнього середовища; меліоративні агроекосистеми, орієнтовані на використання як високоефективної техніки і технологій, так і створення агроландшафтів нового типу – агромеліоративнх ландшафтів, у поєднанні з додатковим залученням енергії води в процесі облаштування території та вирощуванні сільськогосподарських культур. EN: Bases of development of ecologically sustainable land tenure are considered.
Keywords: агромеліоекосистеми; землекористування; землеробство; irrigated land; sustainable land tenure