Опис до патенту на корисну модель № 37421 "Молотарка для обмолоту качанів кукурудзи" - Шабала, М. О.; Чорна, Тетяна Сергіївна; Черная, Татьяна Сергеевна; Chorna, Tetiana; Гуйва, І. В.; Манькова, М. А. (Державний департамент інтелектуальної власності, 2008)
Молотарка для обмолоту качанів кукурудзи, яка складається з завантажувального бункера, жорстко закріпленого на рамі над бильним ротором, який розміщений у підшипниках на тій же рамі й пасовою передачею отримує привід від електродвигуна, з роз'ємною декою, яка відрізняється тим, що дека виконана у вигляді трубок з можливістю обертання їх навколо своєї осі, а била ротора виготовлені з еластичного матеріалу
Keywords: молотарка; обмолот качанів кукурудзи; завантажувальний бункер; ротор; сільськогосподарське машинобудування; обмолот малих партій насіння; кукурудза