Опис до патенту на корисну модель № 32694 "Вібраційний глибокорозпушувач" - Чорна, Тетяна Сергіївна; Черная, Татьяна Сергеевна; Chorna, Tetiana; Чорний, С. В. (Державний департамент інтелектуальної власності, 2008)
Вібраційний глибокорозпушувач, який містить раму з установленим на ньому робочим органом, що має отвір у своїй середній частині, в якій встановлено ексцентрик, забезпечений кулісою, виконаною у вигляді циліндричної втулки, а також додатковим ексцентриком, встановленим в отвір, виконаний в його верхній частині, причому отвори, у яких встановлені ексцентрики, мають овальну форму, який відрізняється тим, що на раму перед стійкою робочого органа встановлено дисковий ніж з запобіжним та регулювальним механізмами
Keywords: вібраційний глибокорозпушувач; сільськогосподарське машинобудування; вібраційні ґрунтообробні знаряддя; ексцентрик; робочий орган; дисковий ніж; розпушування почвогрунту