Оперативне планування поливного режиму в інтенсивних насадженнях черешні - Малюк, Тетяна Валеріївна; Малюк, Татьяна Валерьевна; Maliuk, Tetiana; Козлова, Лілія Валентинівна; Козлова, Лилия Валентиновна; Kozlova, Liliia; Пчолкіна, Н. Г. (My University, 2019)
Обов’язковою умовою впровадження інтенсивних технологій у процес вирощування насаджень черешні як провідної культури півдня України є раціональне застосування зрошення. По-перше, це пов’язане з поверхневим розташуванням кореневої системи дерев в інтенсивних садах, яка освоює менший об’єм ґрунту, ніж сильнорослі дерева, по-друге – з тим, що вологозабезпеченість окремих періодів вегетації у зоні Південного Степу недостатня (а в окремі роки та періоди – критична) для забезпечення оптимальних умов росту і розвитку плодових дерев.
Keywords: черешня; зрошення; краплинне зрошення; водоспоживання