Досвід зарубіжних компаній у впровадженні принципів соціальної відповідальності бізнесу - Бромирський, Б. О. (КПУ, 2021)
Розповсюдженою практикою управління в зарубіжних компаніях стає застосування принципів соціальної відповідальності бізнесу. Підтримуємо думку про те, що «… в сучасних умовах є тенденція переорієнтування підприємств … на задоволення багатьох суспільно важливих потреб, в тому числі підтримку прозорих механізмів ведення бізнесу, боротьбу з корупцією, захист прав працівників, споживачів, постачальників і партнерів, а також підтримку екологічних та етичних стандартів ведення підприємницької діяльності» . Вважаємо обґрунтованим твердження, що необхідно «… визначати корпоративну соціальну відповідальність як інститут сталого розвитку економіки на основі закріплення законодавчих та соціальних норм впливу бізнесу на суспільство та навколишнє середовище»
Keywords: корпоративна соціальна відповідальність; імплементація; принципи стратегії розвитку бізнесу; соціальні інвестиції