Дія кремнієво-калійного добрива «Аgroglass stimul» на проростання пшениці озимої в умовах водного дефіциту - Каштанов, Д. (ТДАТУ, 2017)
Передпосівна обробка насіння добривом «Agroglass Stimul» (5-15 мл/л) нівелює негативний ефект водної депресії на що вказує зростання енергії проростання та лабораторної схожості насіння пшениці озимої на 5-6%. Виявлено, що в умовах водного стресу кремнєво-калійне добриво «Agroglass Stimul» усіх досліджуваних концентрацій (5-60 мл/л) посилювало ростові процеси, виступаючи своєрідним регулятором осмотичного тиску в тканинах рослин.
Keywords: озима пшениця; кремнієво-калійні добрива; «Agroglass Stimul»; водний дефіцит; пшениця сорт Антонівка; насіння; t-критерії Ст'юдента; Graminaceous