Scilab як ключ до розуміння складних фізичних процесів - Черниш, О. О. (Запоріжжя : ТДАТУ, 2025)
Сучасний світ постійно змінюється, і майбутні фахівці повинні володіти сучасними інструментами для глибшого розуміння складних концепцій. У технічних і природничих дисциплінах важливу роль відіграє моделювання фізичних явищ, оскільки воно не лише пояснює теоретичні принципи, а й демонструє їх у дії. Інтеграція програмного забезпечення дає змогу розширити можливості класичного навчального процесу. Безкоштовним, гнучким та потужним середовищем для чисельних обчислень і моделювання фізичних процесів, яке є альтернативою комерційним продуктам, є Scilab.
Keywords: Scilab; моделювання; освітній процес