Опис до патенту на винахід № 118499 "Пристрій для транспортування і очищення коренебульбоплодів" - Булгаков, Володимир Михайлович; Булгаков, Владимир Михайлович; Bulgakov, Volodymyr; Адамчук, В. В.; Калетнік, Г. М.; Головач, І. В.; Ігнатьєв, Євген Ігорович; Игнатьев, Евгений Игоревич; Ihnatiev, Yevhen; Івановс, С.; Бєлоєв, Х. І.; Кангалов, П. Г.; et al. (Міністерство економічного розвитку і торгівлі України, 2019)
Усередину очисного блока зверху встановлений активатор у вигляді двох щіток, з довгими еластичними прутками, привідні вали яких встановлені на обох кінцях коромисла дугоподібної форми, яке встановлене у нерухомому шарнірі і кінематично зв'язане з механізмом його зворотно-коливального обертання, при цьому кінець короткої ланки коромисла містить верхню щітку, яка розміщується у приймальній частині очисного блока, а довга його ланка містить нижню щітку, яка розміщується на вихідній частині очисного блока, напрями обертальних рухів обох щіток спрямовані донизу, а у повздовжньому перерізі щітки мають форми у вигляді двох конусів, що спрямовані у протилежні сторони і мають спільну вершину на привідному валу
Keywords: транспортування коренебульбоплодів; очищення коренебульбоплодів; очисний блок; активатор; зворотно-коливальне обертання; щітки; сільськогосподарське машинобудування; коренебульбоплоди; картоплезбиральна машина