Вимоги до якості сировини для біогазового виробництва - Жердєв, О. (Запоріжжя : 2024, 2024)
UA: Якість вихідного матеріалу має першорядне значення, особливо якщо вироблене добриво передбачається використовувати у сільському господарстві, садівництві або ландшафтному дизайні. Важливо підготувати оптимальну сировинну суміш, забезпечити стабільні умови роботи, отримати найкращі з можливих показників виходу біогазу та гарантувати встановлений термін служби обладнання. Тому чиста сировина з контрольованих джерел, таких як промисловість або сільське господарство, є оптимальним для біогазового процесу та якості виробленого дигестату та компосту. Дигестат – це продукт біоконверсії органічних матеріалів у процесі метанового бродіння, в результаті чого комплексна органічна речовина розпадається до більш простих органічних сполук, мінералізованих речовин, мікробної біомаси та біогазу, що складається переважно з метану (55-70%) та вуглекислого газу (30-45%).
Keywords: біомаса; біомаса; переробка; сучасні технології