Наукова парадигма фінансової децентралізації - Осипенко, С. О. (Мелітополь: ТДАТУ, 2017)
Проаналізовано зарубіжний досвід щодо побудови децентралізованої моделі державного управління. Розглянуто поняття «децентралізація влади» та наведено характеристику видів децентралізації. Проведено систематизацію наукових поглядів щодо трактування поняття «фіскальна децентралізація», «бюджетна децентралізація», «фінансова децентралізація». Запропоновано систему структурних взаємозв’язків складових фінансової децентралізації та сферу їх охоплення, що відповідає сучасному стану розвитку інституту місцевих фінансів.
Keywords: місцеві бюджети; фінансова децентралізація; бюджетна децентралізація; податкова децентралізація; органи місцевого самоврядування; local budgets; fiscal decentralization; budget decentralization; tax decentralization; local governments