Опис до патенту на корисну модель № 94243 "Спосіб каскадного очищення стічних вод" - Мовчан, Сергій Іванович; Мовчан, Сергей Иванович; Movchan, Serhii (Державна служба інтелектуальної власності України, 2014)
Спосіб каскадного очищення стічних вод, згідно з яким стічну воду, що містить іони важких металів, змішують з розчином електроліту, що входить до комплексу хімічних компонентів у певному їх співвідношенні і шестивалентного хрому, при цьому відпрацьований мийний розчин містить у собі невеличкі домішки хімічних компонентів, які поступово перемішують, із загальною концентрацією електроліту, а електроліз проводять з використанням сталевих електродів та напірною флотацією, як електроліт використовують відпрацьований мийний розчин процесу нанесення гальванопокриття. На початку процесу додають поверхнево-активні речовини, їдкий натр і пірофосфат натрію, потім вводять метасилікат натрію. Причому електроліз відбувається з питомими витратами електричного струму в межах 100…600 Кл/м3.
Keywords: стічні води; каскадне очищення; поверхнево-активні речовини; електроліз