Стан та тенденції розвитку ринку аґрусу в Україні - Ніколаєнко, О. О. (My University, 2019)
Сьогодні ознакою здорового способу життя є споживання ягідної продукції, яка багата на вітаміни, мінерали та інші корисні елементи. Але ситуація на ринку, що постійно змінюється вимагає від виробників стратегічного обґрунтування, адже ціна на ягідні культури залежить від рівня урожайності продукції та рівня експорту основних країн виробників. Обсяги виробництва ягід на світовому ринку щорічно зростають. В умовах ринку зростає конкуренція, особливо це стосується споживчих ринків, де конкуренція відбувається не тільки за ціною, але й за інструментами маркетингу. Від того, як виробник представить свою плодово-ягідну продукції залежить його майбутній рівень доходів. Україна має шанс стати стратегічним виробником ягідних культур з приводу вирощування різноманітного асортименту продукції, зокрема аґрус.
Keywords: ягідні культури; аґрус; маркетинг; динаміка виробництва ягід; обсяги виробництва ягід