Переваги та ризики європейської інтеграції України - Демченко, Іван Володимирович; Демченко, Иван Владимирович; Demchenko, Ivan (My University, 2019)
Поступове досягнення відповідності сучасним тенденціям глобалізації світового економічного середовища вимагає від Уряду рішучих дій щодо реалізації конкурентних переваг економіки України та активізації інтеграційних процесів. Тісна виробнича, споживча, наукова кооперація, однак, пов’язана з організацією двостороннього співробітництва, економічний ефект від якого є синергічним, а не однобічним. Умови зовнішньоекономічних угод корелюють та будуються з урахуванням зовнішньоекономічної заборгованості, стану розвитку національного товаровиробника, а також інтересів крупних гравців світового ринку.
Keywords: європейська інтеграція; Україна; економіка; інтеграційні процеси; ринок