Опис процесів при кавітації в зануреному соплі - Анісімов, В. В.; Клименко, А. В.; Єрмаков, П. П.; Янаков, Валерій Петрович; Янаков, Валерий Петрович; Yanakov, Valerii (Мелітополь: ТДАТУ, 2017)
UK: В статті проаналізовано процес схлопування кавітаційних бульбашок в зануреному в рідину соплі. Виділено та описано основні стадії даного процесу, описано фізичні явища, що виникають. За результатами аналізу виділено перспективні напрямки розробки нових ефективних кавітаційних сопел зануреного типу. RU: В статье проанализировано процесс схлопывания кавитационных пузырей в погружённом в жидкость сопле. Выделено и описано основные стадии данного процесса, описано возникающие физические явления. По результатам анализа выделено перспективные направления разработки новых эффективных кавитационных сопел погруженного типа. EN: The article analyzes the process of collapse of cavitation bubbles in a nozzle immersed in a liquid. The main stages of this process are singled out and described, and the emerging physical phenomena are described. Based on the results of the analysis, promising directions for the development of new effective cavitation nozzles of immersed type are highlighted.
Описание процессов при кавитации в погружённом сопле
Description of processes during the cavitation in a sided nozzle
Keywords: занурене кавітаційне сопло; схлопування; кавітація