Влив витрат виробництва на результативність підприємства - Гришко, Р. С. (Мелітополь: ТДАТУ, 2019)
Головною метою підприємства в ринкових умовах є підвищення конкурентоспроможності виробниц-тва та досягнення максимального прибутку, величина якого визначається як різниця доходу від реалізації товарів і поточних витрат на їх створення і збут, тому важко переоцінити роль аналізу витрат та управління ними. Процес господарської діяльності завжди є результатом взаємодії відповідних ресурсів, а його ефективність забезпечується оптимальним їх поєднанням і використан-ням. Витрати різних ресурсів (праці, сировини, матеріалів, основних засобів, фінансових ресурсів) у процесі виробництва, обігу і розподілу продукції відносять до втрачених економічні вигоди, пов'язаних з упущеною можливістю найоптимальнішого застосування своїх ресурсів
Keywords: підвищення конкурентоспроможності виробництва; досягнення максимального прибутку; витрати різних ресурсів; втрачені економічні вигоди