Рендер зображень деталей за допомогою SolidWorks 2021 PhotoView 360 - Дуков, В.О. (Запоріжжя : 2024, 2024)
UA: На сьогоднішній день було поставлене питання пошуку універсальної CAD-системи, яка може виконувати всі звичні функції, такі як побудова 3D-моделей, креслеників, складнів з подальшим їх використанням, а також наявність можливості рендеру наявних моделей для наочного показу їх і демонстрації іншим користувачам, клієнтам, замовникам, чи інших потреб візуалізації. Програмне забезпечення SolidWorks 2021 складається з багатьох модулів, які доступні в різних версіях програми. Зокрема для поставлених задач – створення рендеру виробу наявна програма має такі інструменти як SolidWorks Visualize (а також версія SolidWorks Visualize Boost), що є окремим модулем, який можна використовувати не запускаючи середовище безпосередньо SolidWorks; а також вбудований плагін в SolidWorks 2021, про який далі буде йти мова – PhotoView 360. PhotoView 360 – це офіційний вбудований плагін в SolidWorks 2021, який виконує задачі рендеру прямо в програмному середовищі SolidWorks 2021 різних версій. Для рендеру програмне забезпечення використовує ресурси саме центрального процесора, що є ключовою деталлю цього модуля. Він не використовує ресурси відеокарти для розрахунку моделі, світла, оклюзій, камер, текстур, матеріалів, тощо. З однієї сторони такий підхід може не задовольняти користувачів, які мають слабкі процесори в їхніх системах, що може бути загальним недоліком цього продукту. Проте, на мою думку, це є дуже зручним рішенням, адже кожен має раціонально відноситись, з відповідальністю, до своїх систем і використовуваних ресурсів, тому з азвичай в н ашому і нженерному д ілі л юди м ають м ати х оча б о посередкованої потужності системи. Рендер за допомогою цього плагіну буде відбуватись на будь-якій системі, яка може запустити в собі цей плагін, основним питанням є лише час, за який система проведе деталізований розрахунок текстур і зможе видати нам зображення. Відповідно з нашого боку ми можемо полегшити задачу системі, задавши трохи меншу роздільну здатність фінального зображення і виставивши параметри якості на не найвищий рівень, адже SolidWorks 2021 здатний прорахувати зображення високої роздільної здатності до 3840:2160 пікселів.
Keywords: інтеграція в SolidWorks 2021; висока якість отриманих рендерів; особливість програмного продукту