Обгрунтування вибору сортів черешні для виробництва цукатів на основі критеріальних показників - Філенко, М. О.; Форис, Г. С. (Запоріжжя : ТДАТУ, 2025)
Найбільш поширеною серед кісточкових культур та традиційною для населення України є черешня. Плоди її мають високі смакові, лікувальні та тонізуючі властивості зі значною кількістю вітамінів, мінеральних, фенольних речовин та антоціанів, що зумовлюють їхню антиоксидантну активність.
Keywords: сорти черешні; цукати; виробництво; дослідження; плоди