Сучасний стан виробництва та реалізації смородини в Україні - Легеза, Дар'я Георгіївна; Легеза, Дарья Георгиевна; Legeza, Daria; Дударєва, А. В. (My University, 2019)
Виготовлення українських страв потребує використання різноманітних ягід. Сьогодні смородина знайшла досить широке застосування у приготуванні гарячих страв, холодних закусок, маринадів і десертів. Смородина - використовується не тільки в домашній, але і в професійній косметології, вона є джерелом вітамінів та інших цінних біологічно активних речовин. Ці речовини благотворно впливають на стан шкіри і волосся. Однак, неналагоджений ринок збуту, відсутність запитів супермаркетів, недосконалі відносини між виробниками ягід та підпряєиствами які застосовують ягоди як сировину, відсутність інструментів маркетингу, недосконала цінова політика обмежують розвиток ринку ягідних культур в Україні
Keywords: виробництво смородини; реалізація смородини; ринок збуту смородини; ринок ягідних культур; ягідні культури; нішевий маркетинг; продовольча галузь