Стійкість сортів вишні (Cerasus vulgaris Mill) до несприятливих факторів навколишнього середовища у Південному Степу України - Шкіндер-Барміна, Анна Миколаївна; Шкиндер-Бармина, Анна Николаевна; Shkinder-Barmina, Anna (My University, 2012)
UK: Наведено результати вивчення 40 сортів вигині протягом 2004-2007 рр. в умовах південного Степу України. За стійкістю до несприятливих умов зимового періоду та весняних заморозків виділено сорти Прізваніє, Рассвєт, Іскушеніє; за стійкістю до грибних хвороб - Ранній десерт, Солідарність, Сіянець Туровцевої. RU: Приведены результаты изучения 40 сортов вишни на протяжении 2004-2007 гг. в условиях южной Степи Украины. По устойчивости к неблагоприятным условиям зимнего периода и весенних заморозков выделены сорта: Призвание, Рассвет, по устойчивости к грибным болезням - Ранний десерт, Солидарность, Сиянэць Туровцевой. EN: The author presents the results of studying 40 sour cherry varieties in the period of 2004-2007 under the conditions of Ukraine’s Southern Steppe. Concerning winter conditions and spring frosts the cultivars resistance to unfavorable Prizvaniye, Rassvyet, Iskushyeniye were singled out, while evs Rannyy Desert, Solidarnist’, Siyanets’ Turvvtsevoi - as for their resistance to fungous diseases.
Keywords: вишня; зимостійкість; підмерзання маточок; моніліоз; кокомікоз; вишня; зимостойкость; подмерзание пестиков; монилиоз; коккомикоз; sour-cherry; winter-resistance; frostening of main buds; monilia; cockomb of cherry