Ризики й загрози віртуальної комп’ютерної реальності буттю людини - Сур, Артем (My University, 2021)
Компʼютерна віртуальна реальність стає простором компенсації комунікативної реальності, створюючи потужний ефект виходу в світ позабуденний, яскравий, феєричний, наповнений новими враженнями. «Компʼютерний світ» пропонує людині різноманітні можливості інформаційного обміну та комунікації в «просторі свободи», але саме цей простір є вже не стільки символічним, скільки симулятивним.
Keywords: компʼютерна віртуальна реальність; Інтернет-простір; інформація; свідомість