5.1 Дослідження фільтрів симетричних складових в якості датчиків несиметрії напруги динамічного симетричного навантаження - Попова, Ірина Олексіївна; Чаусов, Сергій Володимирович (Харків: СГ НТМ «Новий курс», 2024)
Електричні розподільні мереж 0,38/0,22 кВ, до яких приєднано електрообладнання сільських господарств, мають значну протяжність низьковольтних мереж, характеризуються змішаним підключенням однофазних та трифазних споживачів, доволі часто загальна потужність однофазних споживачів перевищує потужність трифазних і має місце недопустима несиметрія струмів та напруг. Тому реальних умовах експлуатації електроспоживачів України несиметричний режим є звичайним робочим режимом сільських мереж 0,38/0,22 кВ