Особливості дистанційного навчання в умовах компетентнісного підходу - Нестерчук, Діна Миколаївна; Нестерчук, Дина Николаевна; Nesterchuk, Dina (Мелітополь: ТДАТУ, 2021)
Особливості розвитку дистанційної освіти характеризуються її актуальністю під час світової пандемії, тому її популярність зростає, особливо в аспекті забезпечення неперервної освіти протягом життя людини. Головними є можливості, що надає дистанційна форма навчання, а саме, можливість отримувати освіту без відриву від виробництва, економія ресурсів та часу, можливість навчатися у зручному форматі та вдосконалювати професійну майстерність або набувати нових знань і навичок. Прогнозоване зростання ролі дистанційного навчання вимагає відповідного методичного забезпечення процесу навчання, вивчення особливостей її організації, обґрунтування можливості формування певних якостей того, хто навчає, й того, хто навчається, в процесі дистанційної освіти.
Keywords: дистанційне навчання; здобувачі вищої освіти; студенти; Болонський процес; Освітній портал