Вплив регулятора росту АКМ на продуктивність і якість насіння ячменю озимого залежно від попередника в Південному Степу України - Калитка, Валентина Василівна; Калитка, Валентина Васильевна; Kalytka, Valentyna; Ялоха, Т. М. (БНАУ, 2011)
UK: Досліджено вплив регулятора росту АКМ на продуктивність і якість насіння ячменю озимого залежно від попередника. Встановлено, що використання АКМ для передпосівної обробки насіння і вегетуючих рослин підвищує чисту продуктивність фотосинтезу за рахунок збільшення площі листкового апарату і вмісту основних пігментів фотосинтезу, збільшує врожайність та покращує посівні якості насіння. RU: Исследовано влияние регулятора роста АКМ на производительность и качество семян ячменя озимого в зависимости от предшественника. Установлено, что использование АКМ для предпосевной обработки семян и вегетирующих растений повышает чистую продуктивность фотосинтеза за счет увеличения площади листового аппарата и содержания основных пигментов фотосинтеза, увеличивает урожайность и улучшает посевные качества семян. EN: The influence of growth regulator AKM performance and quality of winter barley seeds depending on the precursor. Found that the use of AKM-cultivating seeds and vegetating plants increases net photosynthetic productivity by increasing the square puff apparatus and content of basic pigments of photosynthesis, increases productivity and improves the quality of sowing seeds
Влияние регуляторов роста АКМ на продуктивность и качество семян ячменя озимого в зависимости от предшественника в Южной Степи Украины
Effect of growth regulators on AKM productivity and quality of barley seeds depending on winter predecessors in the Southern Steppe Ukraine
Keywords: ячмінь озимий; регулятор росту; продуктивність фотосинтезу; врожайність насіння; посівні якості; ячмень озимый; регулятор роста; продуктивность фотосинтеза; урожайность семян; посевные качества; winter barley; the regulator of growth; productivity of photosynthesis; seed yield; crop quality