Навчання різних видів читання англомовних текстів - Дем'яненко, Т. А. (My University, 2016)
Зріле вміння читати іноземною мовою передбачає володіння усіма видами читання за сучасними методичними класифікаціями, а також здатність швидко переходити від одного виду до іншого. В залежності від мети та настанови читання вирізняють декілька його видів: оглядовий, ознайомлювальний, вивчальний та пошуковий.
Keywords: ознайомлювальне читання; види читання; оглядове читання; вивчальне читання; пошукове читання; технологія читання; skimming reading; fact -file reading; searching reading; kinds of reading