Контролінг як інструмент відстеження ключових показників інтернет-маркетингу - Плясецька, В. Р. (ТДАТУ, 2021)
В епоху великої конкуренції підприємство має слідкувати за ефективністю своєї роботи для того, щоб займати вигідне положення на ринку і отримувати прибуток. Проблема визначення ефективності бізнесу, тобто виявлення відповідності реального результату з плановими показниками, потребує введення у діяльність підприємства системи контролінгу. Контролінг є не новим інструментом, а вже активно функціонує в управлінні підприємств. Але актуальність даного дослідження полягає у тому, що на сьогодні ми спостерігаємо перехід до діджиталізації всіх бізнес процесів, з’являються нові види діяльності, послуги в Інтернеті, контроль яких необхідно здійснювати за новою системою показників маркетингу у поєднанні з традиційними методами контролінгу.
Keywords: конкуренція; прибуток; діджиталізація; інтернет- маркетолог; бенчмаркінг; SWOT-аналіз