Застосування біотехнологій у підвищенні безпечності продукції тваринництва: виклики та можливості для аграрного сектору України - Цехмістренко, Світлана Іванівна; Бітюцький, Володимир Семенович; Данченко, Олена Олександрівна; Danchenko, Olena; Тимошок, Н. О. (My University, 2025)
У сучасних умовах трансформації аграрної політики України на шляху до євроінтеграції біотехнології стають стратегічним інструментом у забезпеченні харчової безпеки, сталого розвитку господарства та конкурентоспроможності продукції на міжнародному ринку. Особливої ваги ця тема набуває в умовах повномасштабної війни, яка радикально вплинула на всі ланки агропродовольчого ланцюга: від виробництва до споживання. Знищення інфраструктури, скорочення поголів’я, дестабілізація логістики, обмеження у доступі до ветеринарних препаратів і систем державного моніторингу – все це створює серйозні ризики для здоров’я населення та стабільності економіки. У таких умовах біотехнологічні інновації виступають не лише технологічним, а й гуманітарним інструментом відновлення аграрного сектору
Keywords: тваринництво; біотехнології; аграрний сектор