Застосування автоматизованих систем комерційного обліку електроенергії у промисловості - Чебанов, Андрій Борисович; Чебанов, Андрей Борисович; Chebanov, Andrii; Жарікова, А. О. (Мелітополь: ТДАТУ, 2021)
В умовах ринкової економіки збільшення вартості енергетичних ресурсів призвело сьогодні до необхідності вести точний облік споживання електроенергії. Найпоширенішим видом приладів для вимірювання активної і реактивної енергії є лічильники. Принцип дії індукційних приладів обліку полягає у взаємодії магнітного поля напругової та струмової котушок з вихровими струмами, що наводяться цими полями в алюмінієвому диску. Але ці лічильники не забезпечують чіткого і постійного контролю потужності. Для гарантування чіткого і об’єктивного обліку, електроенергії актуальним завданням для споживачів є створення на промислових об’єктах автоматизованої системи комерційного обліку електроенергії (АСКОЕ).
Keywords: автоматизовані системи; електроенергія; ринкова економіка; автоматизованої системи комерційного обліку електроенергії (АСКОЕ)