Інвестиції в сталий розвиток аграрної сфери економіки : монографія - Грицаєнко, Галина Іванівна; Грицаенко, Галина Ивановна; Hrytsaienko, Halyna; Грицаєнко, Ігор Миколайович; Грицаенко, Игорь Николаевич; Hrytsaienko, Ihor (My University, 2021)
Характерною ознакою сучасних економічних систем є багатовекторність функціонування та розвитку. Цей факт обумовлює доцільність та актуальність удосконалення методології їхнього дослідження, в тому числі з врахуванням особливості сталого розвитку. Сталий розвиток – це загальносвітова концепція встановлення рівноваги між задоволенням теперішніх інтересів людства і захистом потреб нащадків, в тому числі потреби в безпечному навколишньому середовищі. За своєю внутрішню суттю сталий розвиток вимагає перманентного встановлення динамічного балансу між внутрішніми елементами системи, рівень якого періодично змінюється.
Keywords: інвестиції; монографія; сталий розвиток; економіка; суспільство; аграрне виробництво; соціальні інвестиції; екологічні інвестиції