Аналіз комфорту освітнього середовища в контексті його психологічної безпеки у ТДАТУ за результатами соціологічних опитувань магістрантів 2021 р. спеціальності 101 – Екологія - Аюбова, Ельнара Мусаібовна; Аюбова, Эльнара Мусаибовна; Ayubova, Elnara; Щербина, Валентина Вікторівна; Щербина, Валентина Викторовна; Shcherbyna, Valentyna; Чебанова, Юлія Василівна; Чебанова, Юлия Васильевна; Chebanova, Yuliia; Ганчук, Максим Миколайович; Ганчук, Максим Николаевич; Hanchuk, Maksym; et al. (ТДАТУ, 2021)
UK : У статті проаналізовані данні соціологічних опитувань магістрантів першого та другого курсів у питаннях забезпечення їх прав, свобод та інтересів у освітньому процесі на ОПП «Екологія». Було досліджено аспекти безпечної взаємодії студентів та викладачів у навчально-виховному процесі з метою запобігання проявів неповаги та насильства. В статті розглянуто проблема розробки та впровадження системи заходів з профілактики правопорушень між учасниками освітнього процесу; механізмів запобігання та реагування на найменші прояви порушення безпечного середовища через психолого-педагогічний супровід здобувачів вищої освіти ТДАТУ. Проведений аналітичний огляд отриманих результатів соціологічних опитувань та діючих практик реалізації освітнього процесу на рівні освітньої програми зокрема та ЗВО в цілому. EN : The article analyzes the data of sociological surveys of first and second year undergraduates in ensuring their rights, freedoms and interests in the educational process at OPP «Ecology». Aspects of safe interaction between students and teachers in the educational process were studied in order to prevent manifestations of disrespect and violence. The article considers the problem of developing and implementing a system of measures for crime prevention between participants in the educational process; mechanisms to prevent and respond to the slightest manifestations of violations of the safe environment through psychological and pedagogical support of higher education students TSATU.
Analysis of the comfort of the educational environment in the context of its psychological safety in TSATU according to the results of sociological surveys of graduate students in 2021 specialties 101 – Ecology
Keywords: безпечне освітнє середовище; інститут кураторства; соціологічні опитування; спеціальність 101 – Екологія; ТДАТУ; safe educational environment; institute of curation; sociological polls; specialty 101 - Ecology; TSATU