Комп’ютерне проектування технологічного оснащення виготовлення прес-форми для деталі «Корпус клапану МПВ 349.003» на основі САD/CAM/CAE-модулів системи Unigraphics» (17 ПМД. 9683900.06.25/000000 ПЗ ) : кваліфікаційна робота бакалавра : спец. 131 «Прикладна механіка» ОПП «Комп’ютерне проектування і дизайн» - Ільків, Кіріл Миколайович (Запоріжжя : ТДАТУ, 2025)
Об’єктом дослідження в даній роботі є система технічної підготовки виробництва підприємства ТОВ «БІОЛ». Метою роботи є модернізація технологічного оснащення для виготовлення ливарної форми деталі «Корпус клапану МПВ 349.003». В першому розділі проводиться обстеження і аналіз підприємства. У другому розділі проводиться конструкторська підготовка виробництва. У третьому розділі технологічна підготовка виробництва. У четвертому розділі охорона праці. У п’ятому розділі розрахунок економічної ефективності при упровадженні нового технологічного процесу. Для розробки програми було обрано програмно – методичний комплекс Unigraphics NX9. Цей продукт має всі необхідні властивості і можливості для реалізації поставленої мети в обраному напрямку роботи. Були розроблені операційний технологічний процес та управляюча програма.
Keywords: технічне завдання; програмне забезпечення; система автоматизованого проектування; Unigraphics; числове програмне керування; автоматизована система; технологічний процес; коефіцієнт міцності