Параметры и стабильность частоты диодного генератора с резонатором проходного типа - Сили, Иван Иванович; Сілі, Іван Іванович; Sili, Ivan; Черенков, А. Д. (My University, 2015)
RU: В статье проведен анализ высокостабильного по частоте диодного генератора для внешней синхронизации мощных радиоимпульсных диодных источников. Стабилизация частоты в генераторе на бескорпусном лавинно-пролётном диоде осуществляется высокодобротным цилиндрическим объемным резонатором проходного типа. В результате теоретического анализа в статье на основе эквивалентной схемы установлены параметры бескорпусного диода, определены величина связи высокодобротного цилиндрического резонатора с волноводной системой генератора и её конструктивные параметры. UK: У статті проведено аналіз високостабільного по частоті діодного генератора для зовнішньої синхронізації потужних радіоімпульсних діодних джерел. Стабілізація частоти в генераторі на безкорпусному лавинно-пролітньому діоді здійснюється високодобротнім циліндричним об’ємним резонатором прохідного типу. В результаті теоретичного аналізу у статті на основі еквівалентної схеми встановлені параметри безкорпусного діода, визначені величина зв'язку високодобротного циліндричного резонатора з хвилевідною системою генератора і її конструктивні параметри. EN: This article is focused on analysis of the highly stability frequency diode generator for external synchronization of powerful radiopulse diode sources. Frequency stabilization of the generator based on at frameless avalanche transit time diode is carried out with high-quality cylindrical transmission type resonator. The theoretical analysis based on equivalent circuit allowed to determine parameters of frameless diode, type of communication between high-quality cylindrical resonator and waveguide system of generator and its design parameters.
Параметри і стабільність частоти діодного генератора з резонатором прохідного типу
Parameters and frequency stability of diode genratora with transmission type resonator
Keywords: радиоимпульсный генератор; относительная нестабильность частоты; диодные генераторы; стабилизирующий высокодобротный объемный резонатор проходного типа; радіоімпульсний генератор; відносна нестабільність частоти; діодні генератори; стабілізуючий високодобротній об'ємний резонатор прохідного типу; radiopulse generator; relative frequency instability; diode generators; stabilizing high-quality transmission type resonator