Особливості формування продуктивності сортів ріпаку озимого в умовах південного степу - Добруля, Софія Олександрівна (Запоріжжя : ТДАТУ, 2025)
У глобальній світовій продовольчій системі ріпак залічують до особливо цінних сільськогосподарських рослин. Зростаючий попит, а також підвищений інтерес до біопаливної промисловості сприяли збільшенню посівних площ під ріпак в Україні. Ця культура має стратегічне значення для агропромислового комплексу, забезпечення експортного потенціалу країни та відповідають на виклики світового ринку в умовах зміни клімату та підвищення вимог до екологічної безпеки. Насіння озимого ріпаку і продуктів його переробки користується великим попитом на внутрішньому та світовому ринках, рентабельність виробництва має відносно високий рівень порівняно з виробництвом інших культур.
Keywords: ріпак; південний регіон; продовольча система; гібрид