Вплив композиції «Гумаксид» на посівні якості насіння гороху посівного - Сівачевський, С. О. (Мелітополь: ТДАТУ, 2019)
Одним з найважливіших елементів технологічного процесу вирощування польових культур, який впливає на підвищення врожаю є передпосівна обробка насіння, що здійснюється переважно хімічними засобами (фунгіциди, інсектофунгіциди). Проте велике хімічне навантаження значно погіршує екологічну рівновагу в агроландшафті та викликає антропогенні зміни у біосфері. Цю ситуацію можна вирішити завдяки розробці і впровадженню у виробництво екзогенних регуляторів росту рослин на основі природної сировини [1]. З'ясовано, що застосування регуляторів росту значно послаблює негативний вплив гербіцидів та інших речовин на культурні рослини і одночасно сприяє підвищенню продуктивності рослин та поліпшенню якості продукції
Keywords: передпосівна обробка насіння; хімічні засоби; фунгіциди; інсектофунгіциди; екзогенні регулятори росту рослин; насіння гороху; гумінові препарати; протруйники рослин; Гумаксид