Філософська рефлексія публічного управління VS генерація політико-доктринерських схем управління - Троїцька, Т. С.; Поправко, Ольга Вікторівна; Поправко, Ольга Викторовна; Popravko, Olha; Троїцька, О. М. (My University, 2019)
Постановка проблеми пов’язана з необхідністю ціннісно-смислового осмислення сучасного публічного управління, яке не повинне втратити конструктивний життєтворчий потенціал народної волі і рівноважного реформаторства та інноваційності. Відомо, що публічне управління суспільством полягає у створенні умов найбільш сприятливих, по-перше, для взаємодії суб’єктів спільного життя, по-друге, для залучення їх до активної (соціабельної) і партиципативної (відповідальної) участі у вирішенні суспільних проблем, по-третє, для забезпечення всебічного розвитку громадян у конкретному цивілізаційному просторі. Також відомо, що публічне управління не стане ефективним, якщо воно і надалі буде ідентифікуватись з правлінням, з політичною діяльністю і, найголовніше – на імперативному рівні не буде переосмисленим як ціннісно-смисловий феномен, як синтез суспільних і особистісних, державних і громадянських інтересів, як взаємовплив владних і суспільних інституцій та рухів.
Keywords: публічне управління; філософія