Удосконалення організації та технології поточного ремонту енергонасичених тракторів у відкритому акціонерному товаристві «Агротехсервіс» Покровського району Дніпропетровської області: пояснювальна записка до дипломної роботи здобувача СВО Магістр - Петров, Олексій (My University, 2022)
У будь якої машини, незалежно від того, працює вона, простоює, чи транспортується, змінюються фізико-механічні та геометричні параметри деталей. Одночасно знижуються техніко-економічні показники конструкції в цілому і настає момент, коли подальша її експлуатація неможлива або стає економічно недоцільною. Тому в процесі експлуатації машина потребує технічного обслуговування з метою підтримання її технічного стану, а також для відновлення цих якостей. В забезпеченні підтримання тракторного парку в робочому стані та віднов-ленні його працездатності, значна роль належить станціям технічного обслуговування тракторів (СТОТ) та її виробничим підрозділам, якість і ефективність роботи яких визначається продуктивністю праці, вартістю обслуговування та ремонту.
Keywords: ремонт машин; технічне обслуговування; станціям технічного обслуговування тракторів