Пріоритетні напрями розвитку сфери адмінпослуг в умовах війни - Булгакова, Тетяна (Запоріжжя : 2024, 2024)
UA: В умовах повномасштабного вторгнення потреба в доступних, зручних та прозорих адмінпослугах постійно зростає. Війна показала, що навіть в умовах небезпеки сфера надання адміністративних послуг вкрай важлива для людей. Забезпечення якості та доступності публічних послуг апріорі має бути в пріоритеті кожної громади, адже це узгоджується з ключовими ідеями Концепції реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади в Україні. У данній Концепції, схваленій на початку 2014 року зазначено, що функціонування органів місцевого самоврядування у більшості територіальних громад не забезпечує створення та підтримку сприятливого життєвого середовища, необхідного для всебічного розвитку людини, її самореалізації, захисту її прав, надання населенню органами місцевого самоврядування, утвореними ними установами та організаціями високоякісних і доступних адміністративних, соціальних та інших послуг на відповідних територіях (далі — публічні послуги). До складу публічних послуг відносяться: адміністративні, медичні, освітні, соціальні, житлово- комунальні послуги, тобто всі послуги, що надають органи державної влади та місцевого самоврядування. В усіх обʼєднаних територіальних громадах надають типові послуги, але можуть зустрічатися й місцеві відмінності.
Keywords: надання адмінпослуг; розуміння проблем мешканців регіонів; мобільність ЦНАПів