Підвищення ефективності експлуатації мобільної сільськогосподарської техніки при використанні біопалива - Журавель, Дмитро Павлович; Журавель, Дмитрий Павлович; Zhuravel, Dmytro (Мелітополь: ТДАТУ, 2017)
UK: Двигуни внутрішнього згоряння являються основним джерелом енергії для мобільної сільськогосподарської техніки. У зв'язку з тим, що Україна не має запасів нафти, які могли б забезпечити необхідні потре-би в паливах для двигунів, актуальним завданням є застосування альтернативних палив, у тому числі біопалив, отриманих з рослинних олій. Застосування сучасних комп'ютерних програм дозволяє проводити розрахунки робочого процесу деталей двигунів на різних видах палива і істотно скоротити час і витрати на проведення експериментальних випробувань. EN: Through software DIESEL-RK calculated parameters of the working process and identified the environmental performance of diesel D-245.
Keywords: мобільна сільськогосподарська техніка; використання біопалива; двигун внутрішнього згоряння; ДВЗ; джерело енергії; альтернативні палива; машино-тракторний агрегат; diesel; workflow; mathematical model; rated operation; environmental performance