Поліпшення експлуатаційних властивостей дизельного пального в умовах агропідприємств - Скляр, Олександр Григорович; Голубєв, Р. М.; Skliar, Oleksandr (Запоріжжя : 2024, 2024)
UA: Економічний розвиток країни багато у чому залежить від забезпечення постійно зростаючої потреби економіки в моторному пальному. На сьогодні та в найближчій перспективі обсяг споживання нафтопродуктів залишатиметься високим. Науково-технічний прогрес у галузі авто-тракторо-мобілебудування разом із підвищенням екологічних вимог та умов експлуатації енергетичних засобів висуває високі вимоги до якості моторного пального, у тому числі дизельного. Проблема ресурсозбереження особливо потребує першочергового вирішення в ресурсомістких галузях, до яких відноситься і аграрна сфера, що споживає значною мірою загальний потік первинних енергоресурсів. Зменшенню рівня використання ресурсів агропідприємств приділяється значна увага, зокрема вирішуються питання раціонального споживання і використання матеріальних, енергетичних, трудових, інформаційних та фінансових ресурсів.
Keywords: хімотологічні заходи; якість дизельного пального; технічний стан дизелів; зменшення витрат дизельного пального; екологічні показники двигунів енергетичних засобів; зменшення витрат