Опис до патенту на корисну модель № 83090 "Пристрій для підготовки продуктів до зберігання" - Малюта, Сергій Іванович; Малюта, Сергей Иванович; Maliuta, Serhii; Степаненко, Дмитро Сергійович; Степаненко, Дмитрий Сергеевич; Stepanenko, Dmytro; Грибова, Діана Вікторівна; Грибова, Диана Викторовна; Hrybova, Diana; Іванченко, В. Й. (Державна служба інтелектуальної власності України, 2013)
Пристрій для підготовки продуктів до зберігання містить джерело живлення, випрямляч, фазоімпульсний регулятор напруги, підвищувальний трансформатор, камеру іонізації повітря з електродами, вентилятор з гнучким шлангом. Позитивний електрод виконаний у вигляді пластини, виготовленої з діелектричного матеріалу та оснащеної рядом тонких дротяних вістер. Негативний електрод виконаний у вигляді металічної пластини, форма та розміри якої відповідають формі і розмірам позитивної.
Keywords: галузь заготівлі; зберігання плодоовочевої продукції; переробка плодоовочевої продукції; електроантисептування продовольчих продуктів; камера іонізації повітря; електрод; джерело живлення