Опис до патенту на корисну модель № 107560 "Вітрогенератор з похилою віссю обертання" - Петров, Віктор Олексійович; Петров, Виктор Алексеевич; Petrov, Viktor; Саніна, О. С. (Державна служба інтелектуальної власності України, 2016)
Вітрогенератор з похилою віссю обертання має щоглу, лопаті, ротор, ось обертання та генератор. Вісь обертання виконана похилою під кутом, рівним куту атаки. Вітрогенератор оснащений чотирма лопатями, три з яких розташовані перпендикулярно до вітрового потоку, а одна - паралельно
Keywords: вітрогенератор; енергетика; вітроенергетичні агрегати