Вибір раціональної потужності приводного електродвигуна сепаратора-вершковідділювача - Попова, Ірина Олексіївна; Попова, Ирина Алексеевна; Popova, Iryna; Іванов, М. В. (Мелітополь: ТДАТУ, 2021)
Сироваріння ставить особливі вимоги до якості молока. Крім того, що молоко має відповідати загальним вимогам до сировини для молочної промисловості, воно ще й повинно бути біологічно повноцінним, придатним для виробництва сиру, утворювати щільний згусток під дією сичужного ферменту. Кількість цієї мікрофлори в молоці визначає ступінь його зрілості та придатність його до сквашуванню, тому свіжовидоєне молоко вважається малопридатним для виготовлення сиру. Жирність – один з основних показників товарної якості сиру. Тому молоко спочатку сепарують, а потім нормалізують вершками до потрібної жирності готового сиру.
Keywords: сироваріння; молоко; молочна промисловість; жирність; сир; електропривід молочних сепараторів; сепаратор-вершковідділювач