Вплив теплової обробки антиоксидантами на вміст біологічно активних речовин впродовж зберігання кабачкІв - Прісс, Олеся Петрівна; Присс, Олеся Петровна; Priss, Оlesia (Полтав. гос. аграр. академия, 2016)
Досліджено вплив теплової обробки композицією антиоксидантів на динаміку аскорбінової кислоти, фенольних речовин, хлорофілів та каротиноїдів впродовж зберігання кабачків. Встановлено, що сумісний вплив теплової обробки і антиоксидантів дозволяє на 25…33 % гальмувати розпад аскорбінової кислоти, сповільнює темпи нарощування фенольних сполук в 1,8…1,9 рази. Оброблені кабачки місять на 15…17 % хлорофілів та на 19…22 % каротиноїдів більше, ніж контрольні.
Keywords: кабачки; зберігання